Δωρεάν αποστολή πάνω από 150€

Πως να διαλέξετε τα σωστά αθλητικά παπούτσια

26.03.2019
Πως να διαλέξετε τα σωστά αθλητικά παπούτσια

Στην Ελληνική online αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά είδη αθλητικά παπούτσια για άνδρες και γυναίκες τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες και εργασίες. Οι μεγάλοι κατασκευαστές αθλητικών ειδών ξοδεύουν τεράστια budget σε τεχνολογική έρευνα και μάρκετινγκ ώστε να ανταποκριθούν στης ανάγκες της αγοράς. Έτσι οι καταναλωτές έχουν τεράστια ποικιλία υποδημάτων από τα οποία να επιλέξουν τα κατάλληλα για την περίσταση και σε ανταγωνιστική τιμή.

Κάθε παπούτσι έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένο σκοπό, δεν υπάρχουν παπούτσια γενικής χρήσης και πολύ περισσότερο στα αθλητικά όπου το κάθε άθλημα έχει διαφορετική καταπόνηση στα πόδια. Έτσι ο κάθε πελάτης πρέπει να κάνει την προσωπική του επιλογή αθλητικού sneakers το οποίο να καλύπτει της ανάγκες του σε συγκεκριμένο σπορ. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο το σχήμα του ποδιού προς αποφυγή τραυματισμών, η επιφάνεια άθλησης, το βάρος και η εμβιομηχανική σας.

Γυναικεία Sneakers

Τα ανδρικά αθλητικά παπούτσια διαφέρουν από τα αντίστοιχα γυναικεία τα οποία ακολουθούν διαφορετικές προδιαγραφές ειδικά για τα γυναικεία πόδια.

Είδη αθλήματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι δεν γυμνάζονται επαγγελματικά δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την σωστή επιλογή υποδήματος, Θεωρούν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν χρειάζεται κατάλληλα επαγγελματικά παπούτσια με αποτέλεσμα συχνούς τραυματισμούς. Το κάθε άθλημα πρέπει να γίνετε με το αντίστοιχο αθλητικό παπούτσι το οποίο είναι κατασκευασμένο για αυτό και πληρεί προδιαγραφές.

Τρέξιμο

Κατά την διάρκεια ενός απλού τζόκινγκ τα πόδια μας δέχονται ως και 3 φορές το βάρος μας σε πίεση. Δηλαδή αν έχουμε 80 κιλά τα πόδια μας δέχονται πίεση 240 κιλά. Αυτή και μόνο η πληροφορία αρκεί για να επιλέξουμε προσεκτικά τι αθλητικό παπούτσι θα αγοράσουμε και φορέσουμε. Τα παπούτσια για τρέξιμο σε άσφαλτο πρέπει να είναι μαλακά και ελαφριά και να απορροφούν τους κραδασμούς. Η σόλα τους πρέπει να είναι σκληρή και ανθεκτική προσφέροντας μέγιστη πρόσφυση στην άσφαλτο προστατεύοντας το πέλμα από τραυματισμούς.

Μπάσκετ

Το αγαπημένο άθλημα τον Ελλήνων απαιτεί ψηλά παπούτσια για μπάσκετ, να καλύπτουν τον αστράγαλο, να είναι μαλακά και να κρατούν σταθερό το πόδι. Το μπάσκετ απαιτεί συνεχές τρέξιμο πάνω κάτω και πηδήματα με τους τραυματισμούς να ελλοχεύουν εξαιρετικά συχνά. Ως αποτέλεσμα η επιλογή ενός επαγγελματικού παπουτσιού για μπάσκετ είναι επιβεβλημένη. Η σόλα πρέπει να προσφέρει σταθερό πάτημα που δεν γλιστρά και χωρίζετε σε δυο κατηγορίες: αερόσολα και υδρόσολα. Και οι δυο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όμως βοηθούν εξαιρετικά στης ομαλές προσγειώσεις των αλμάτων για καλάθι.

Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια

Ποδόσφαιρο

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια διαθέτουν τάπες στο κάτω μέρος που βοηθάνε στο σταθερό πάτημα στο ταρτάν. Χωρίζονται σε δυο κατηγορίες ανάλογα με το γήπεδο που θα παίξετε. Αν παίξετε ποδόσφαιρο σε χόρτο επιλέξτε παπούτσι με λιγότερες όμως μεγαλύτερου μεγέθους τάπες. Αν δοκιμάσετε της ποδοσφαιρικές σας ικανότητες σε γήπεδο 5x5 προτιμήστε παπούτσι με σχάρα. Το πέλμα στο ποδοσφαιρικό παπούτσι πρέπει να είναι εύκαμπτο με το πάνω μέρος να προσφέρει προστασία στον ταρσό όταν κλωτσάτε την μπάλα ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε από εύκολες θλάσεις ή κατάγματα.

Τένις

Εντάξει δεν είστε ο Τσιτσιπάς όμως το τένις πάντα ήταν στην μόδα ιδιαίτερα ανάμεσα στην ελίτ η οποία θέλει να γυμνάζεται σε χώρους με είσοδο και συνδρομή μακριά από την πλέμπα. Τα παπούτσια τένις πρέπει να βοηθάνε τον αθλητή να κινείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη ακολουθώντας το μπαλάκι. Με τέτοιες εκρηκτικές κινήσεις οι τραυματισμοί είναι συχνό φαινόμενο αν τα παπούτσια δεν είναι κατάλληλα. Πριν μπείτε στο γήπεδο να παίξετε τένις φορέστε το αντίστοιχο παπούτσι με μαλακό πέλμα το οποίο θα σας δώσει καλύτερη επαφή με το δάπεδο του γηπέδου και θα προστατεύσει τα πόδια σας. Τα τελευταία χρόνια τα γυναικεία sneakers έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και δίνουν την δυνατότητα σε πολλές γυναίκες να αθλούνται το αγαπημένο τους σπορ.

Υλικά κατασκευής και μέρη παπουτσιού

Επάνω μέρος: Επιλέξτε συνθετικό δέρμα λόγου το ότι είναι πιο εύκαμπτο και ανθεκτικό του γνήσιου δέρματος, ελαφρότερο και αντέχει περισσότερο σε τριβές. Επίσης επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει καλύτερα.

Μεσαία σόλα: Το πιο σημαντικό τμήμα σε κάθε παπούτσι. Είναι υπεύθυνο για την στήριξη και προστασία του ποδιού. Κατασκευάζετε από τρία διαφορετικά υλικά συνήθως

- Πολυουρεθάνη η οποία είναι αφρώδες πλαστικό σε διαφορετική πυκνότητα με μεγάλη διάρκεια ζωής.
- Phylon προσφέρει καλύτερη στήριξη και απορροφά περισσότερο τους κραδασμούς όμως είναι περισσότερο σκληρό από την πολυουρεθάνη.
- EVA είναι φθηνό υλικό το οποίο κατεβάζει το κόστος παραγωγής και χρησιμοποιείτε περισσότερο σε παπούτσια χαμηλότερου κόστους. Τα δυο μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η τιμή και η ελαφρότητα του όμως απευθύνεται σε περισσότερο ερασιτεχνική χρήση παρά για επαγγελματίες.

Εξωτερική σόλα: Εδώ οι επιλογές είναι δυο, είτε από εμφυσημένο καουτσούκ για μέση ανθεκτικότητα όμως κερδίζετε σε ελαφρότητα, είτε από ανθρακικό καουτσούκ το οποίο είναι κατάλληλο για σκληρές επιφάνειες. Στο εμπόριο υπάρχουν και παπούτσια τα οποία στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν εμφυσημένο ενώ στο πίσω μέρος ανθρακικό καουτσούκ και αποτελούν μέση λύση.

Αερόσολα υποχρεωτικά

Η αθλητική δραστηριότητα φορτίζει της αρθρώσεις και τους μύες τον ποδιών μας. Η επιλογή υποδήματος με αερόσολα με αντικραδασμική τεχνολογία είναι απαραίτητη. Στην Ελληνική αγορά όπως και στο ηλεκτρονικό κατάστημα FASHIONMIX θα βρείτε sneakers με αερόσολα, με αφρό ή με τζελ. Δική σας είναι η επιλογή ποιο ταιριάζει καλύτερα στο άθλημα σας.

Σχήμα ποδιού

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σχήμα πέλματος τα οποία περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες:

- Φυσιολογικά πόδια όπου το πέλμα με την φτέρνα ενώνονται σε μια γραμμή με την εσωτερική καμπύλη να μην ξεπερνά τα δυο εκατοστά.

- Επίπεδο πόδι με μικρή καμάρα και φαρδιά γραμμή ένωσης πέλματος και φτέρνας.

- Πόδι με μεγάλη καμάρα όπου η γραμμή ένωσης πέλματος και φτέρνας είναι λεπτή ή διακόπτεται.

Ανάλογα με τα πόδια του καθενός επηρεάζεται και το βάδισμα και τρέξιμο του. Στα φυσιολογικά πόδια κυριαρχεί ο ουδέτερος πρηνισμός όπου οι κραδασμοί απορροφούνται προστατεύοντας τα γόνατα και της αρθρώσεις καλύτερα. Σε καταστάσεις υπερπρηνισμού ή υποπρηνισμού οι σόλες τον παπουτσιών φθείρονται στην εσωτερική ή εξωτερική πλευρά της φτέρνας αντίστοιχα.

Αθλητικά παπούτσια τιμές

Όπως κάθε προϊόν έτσι και τα αθλητικά παπούτσια έχουν διαφορετικές τιμές οι οποίες καθορίζονται από την ποιότητα και την μάρκα κατασκευής τους. Ένα καλό επώνυμο αθλητικό παπούτσι κοστίζει από 80 ευρώ και άνω. Όσο περισσότερη τεχνολογία συγκεντρώνει τόσο η τιμή ανεβαίνει. Αντίστοιχα υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές για κάθε πορτοφόλι. Δείτε της προσφορές της Fashionmix στο ηλεκτρονικό κατάστημα και αγοράστε εύκολα και γρήγορα με κάρτα.

Διάρκεια ζωής των παπουτσιών

Τα επαγγελματικά αθλητικά παπούτσια πρέπει να αλλάζονται κάθε 6 μήνες. Αυτή η περίοδος είναι αρκετή για να φθαρούν και να χάσουν της ιδιότητες τους μετά από σκληρή χρήση. Αν τα χρησιμοποιείτε όμως ερασιτεχνικά μπορεί να αντέξουν πολύ περισσότερο καιρό και να συνεχίσουν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους φροντίζοντας τα πόδια και της αρθρώσεις σας.

Πριν επιλέξετε παπούτσι σκεφτείτε ποια θα είναι η χρήση του, πόσο χρόνο θέλετε να το χαίρεστε και πόσα χρήματα μπορείτε να δώσετε για την αγορά του. Επιλέξτε εκείνα τα υποδήματα που σας ταιριάζουν περισσότερο και προσθέστε την τελική πινελιά στο outfit look σας.

Μοιραστείτε το προϊόν Μοιραστείτε μέσω του Facebook Μοιραστείτε μέσω του Google+ Μοιραστείτε μέσω του Pinterest
« Επιστροφή σε όλα τα άρθρα