Δωρεάν αποστολή πάνω από 150€

Πρακτικός οδηγός- Τί να επιλέξεις και να αποφύγεις όταν πηγαίνεις το γυμναστήριο;

05.06.2018
Πρακτικός οδηγός- Τί να επιλέξεις και να αποφύγεις όταν πηγαίνεις το γυμναστήριο;

Δεν απομένει πολύ καιρός ως την εποχή που θα πάρεις την άδεια σου, εποχή κατά την οποία πολύς κόσμος αποφασίζει να αλλάξει τη διατροφή του και να αυξήσει τη σωματική του δραστηριότητα για να προετοιμάσει το σώμα του για την παραλία. Μεταξύ των πιο συζητημένων θεμάτων είναι οι δίαιτες και τα γυμναστήρια, κάτι το οποίο δείχνει πως οι άνθρωποι όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται για την υγεία τους και για τη φυσική τους κατάσταση.

Εάν και εσύ έχεις αρχίσει να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο είναι καλό να γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες για το πώς να αθλήσε σωστά, τί να φοράς και τί να μη φοράς ενώ κάνεις σωματικές ασκήσεις, τί είναι πιο άνετο και δεν ερεθίζει το δέρμα σου , το οποίο σε επαφή με τον ιδρώτα γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο. Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές τις οποίες μπορείς να αρχίσεις να εφαρμόζεις από σήμερα, εάν επιθυμείς να έχεις ένα υγιές σώμα.

ΠΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΦΑΡΔΙΕΣ ΦΟΡΜΕΣ

Παρόλο που είναι άνετες, οι φαρδιές  φόρμες θα σου προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς θα δυσκολέψουν τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Εξαιτίας του πλεονάζοντος υλικού, θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να τις κρατάς, αντί να μετατρέψεις την ενέργεια σου στη σωστή κίνηση. Εκτός από αυτό, η φόρμα, μπορεί να πιαστεί στον εξωπλισμό του γυμναστηρίου, να σε ενοχλεί ενώ τρέχεις ή να ζεσταθείς ακομή πιο πολύ όταν είσαι στο ποδήλατο. Αντί για αυτό, διάλεξε αθλητικό κολάν, το οποίο έχει κατασκευαστεί από κατάλληλο υλικό για απορρόφηση του ιδρώτα και δε θα το αισθανθείς καν πάνω σου.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ

Εάν προτιμάς βαμβακερά κοντομάνικα είναι σημαντικό να διαλέξεις το σωστό μέγεθος, ούτε μεγαλύτερο ούτε μικρότερο, καθώς αυτή σίγουρα δε θα είναι η σωστή επιλογή. Στο ιδρωμένο δέρμα το μεγαλύτερο μπλουζάκι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μπορεί να νιώσεις σαν κάτι να σε γαργαλάει. Αλήθεια, το βαμβάκι θα απορροφήσει τον ιδρώτα, αλλά δε θα επιτρέψει την ταχεία εξάτμισή του και εάν δε φοράς το σωστό μέγεθος, θα αισθανθείς λές και βρίσκεσαι μέσα σε νάιλον. Στην ιδανική περίπτωση πρέπει να επιλέξεις μοντέρνα υλικά από τεχνολογική άποψη, τα οποία υλικά είναι ιδικά κατασκευασμένα για σωματικά δραστήρια άτομα και κρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα.

Ανδρικά Πόλο

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ

Η υποστήριξη του στήθους κατά τη διάρκεια της γυμναστικής είναι επίσης τόσο σημαντική επειδή εάν απουσιάζει, η εκτέλεση των ασκήσεων θα είναι ξανά δύσκολη. Οι γυναικείες που επισκέπτονται το γυμναστήριο πρέπει να διαλέξουν αθλητικό σουτιέν το οποίο απορροφεί τον ιδρώτα και κρατά το στήθος στην ίδια θέση ανέξαρτητα από την ένταση των ασκήσεων. Μια καλή επιλογή θα ήταν τα αθλητικά μπουστάκια.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Όσον αφορά τα εσώρουχα κατά τη γυμναστική, πρέπει να τους δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία. Πρέπει να αποφεύγεις εσώρουχα τύπου τάνγκα, εάν θέλεις να μείνεις μακριά από μολύνσεις οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την ανταλλαγή βακτηρίων μέσω ιδρώτα. Τα απορροφητικά εσώρουχα θα προστατέψουν το δέρμα σου από τον ερεθισμό και θα σου επιτρέψουν να κάνεις πολύ πιο άνετες κινήσεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Το μέταλλο όταν έρθει σε επαφή με τον ιδρώτα του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Είναι καλό να μη φοράς σκουλαρίκια, κολιέ και βραχιόλια όταν είσαι στο γυμναστήριο για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων. Εκτός από αυτό, τα κοσμήματα θα μπορούσαν να σε βλάψουν ή να εμποδίσουν την προπόνηση σου, για αυτό μη ξεχνάς να τα αφήσεις στα αποδυτήρια κάθε φορά που γυμνάζεσαι.

Λάβε υπόψη σου τις συμβουλές αυτές και απόλαυσε την άθληση για ένα κομψό και υγιές σώμα!

Μοιραστείτε το προϊόν Μοιραστείτε μέσω του Facebook Μοιραστείτε μέσω του Google+ Μοιραστείτε μέσω του Pinterest
« Επιστροφή σε όλα τα άρθρα