Δωρεάν αποστολή πάνω από 150€

Πώς να προσέχεις τα παπούτσια σου, ανάλογα από το υλίκο από το οποίο είναι

18.06.2018
Πώς να προσέχεις τα παπούτσια σου, ανάλογα από το υλίκο από το οποίο είναι

Δεν είναι αδύνατον να έχεις άψογα παπούτσια ανεξάρτητα από την εποχή ή το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Αυτό που φοράς στα πόδια σου, μπορεί να είναι η επαγγελματική του κάρτα γι’ αυτό σιγουρέψου πως τα παπούτσια σου είναι πάντα καθαρά, ανεξάρτητα από τον καιρό, εάν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση όπου και να είσαι. Εάν για έσενα είναι σημαντική η εμφάνιση των παπουτσιών, sneakers ή μποτάκια, προετοιμάσαμε μερικές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να πλησιάσεις τα ιδανικά λαμπερά, καθαρά παπούτσια. Ορίστε τί πρέπει να γνώριζεις για κάθε υλικό:

Παπούτσια από δέρμα

Το δέρμα είνα πολύ πιο ανθεκτικό υλικό από τα άλλα και χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή από πλευρά σου. Η μέθοδος κατά την οποία μπορείς να απομακρύνεις σκόνη ή ίχνη βρωμιάς είναι πολύ απλή, όμως πρέπει να εφαρμόζεται συχνότερα στην πράξη. Με ένα μαλακό βρεγμένο βαμβακερό πανί, το οποίο δεν αφήνει ίχνη, μπορείς αποτελεσματικά να καθαρήσεις όλους τους λεκέδες από τα δερμάτινά σου παπούτσια. Εάν προτιμάς τη λάμψη, είναι καλό να γνωρίζεις πως μπορείς να την αποκτήσεις εξίσου εύκολα, γυαλίζοντας τα παπούτσια με ένα στεγνό πανί. Εάν η εποχή είναι βροχερή, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς βερνίκι παπουτσιών. Το βερνίκι είναι αναγκαίο για το δέρμα και δημιουργεί φράγμα ανάμεσα στις σταγόνες νερού ή λάσπης και την υφή των παπουτσιών. Εξίσου καλά λειτουργεί και η κρέμα σώματός σου, την οποία έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς για ενυδάτωση του δέρματός σου ή κάποια λιπαρή κρέμα χεριών. Φροντίζοντας τα δερμάτινα σου παπούτσια, θα τα απολαμβάνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα διατηρήσεις την καλή τους ποιότητα.

Παπούτσια από ύφασμα

Κατά τους θερμούς μήνες περισσότερο προτιμώνται από τους άνδρες και τις γυναίκες τα πάνινα παπούτσια. Το υλικό τους επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο παπούτσι το οποίο εξασφαλίζει υγιεινή χρήση για τα πόδια σου, χωρίς δυσάρεστες οσμές. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση, για να διατηρείς όσο τα πόδια σου τόσο και τα παπούτσια σου, είναι να φοράς sneakers σε καθαρά πόδια, στα οποία έχεις φορέσει καθαρές βαμβακερές κάλτσες για να προστατευτείς από τα μικρόβια. Είναι ευκόλο να φροντίζεις τα πάνινα παπούτσια, όμως πρέπει να έχεις κατά νου ένα μικρό μυστικό. Εάν τα λερώσεις περίμενε μέχρι οι λεκεδές να στεγνώσουν τελείως και καθάρισέ τους με μαλακό βουρτσάκι. Εάν οι λεκέδες παραμείνουν, μπορείς να τα αφήσεις για μία νύχτα σε χλιαρό νερό στο οποίο έχει προσθέσει απορρυπαντικό. Το απορρυπαντικό θε έχει κάνει τη δουλειά του μέχρι την επομένη ημέρα, όταν μπορείς να καθαρίσεις τα sneakers και έπειτα μπορείς να τα αφήσεις να στεγνώσουν.Δε συνιστούμε να τα βάλεις στο πλυντήριο, καθώς μπορεί το ύφασμα να αποκολληθεί από τη σόλα ή αυτή να σκιστεί κατά το στύψιμο των ρούχων.

Ανδρικά Αθλητικά Παπούτσια

Παπούτσια από δερματίνη

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά αναμέσα στον τρόπο που πρέπει να φροντίζεις τα παπούτσια από δέρμα ή αυτά από δερματίνη. Η διαδικασία είναι ίδια ενώ το βερνίκι έχει μεγάλη σημασιά όσον αφορά τη μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης τους. Είναι πολύ σημαντικό να τα αφήσεις τη νύχτα να αεριστούν και να συνηθίσεις να τα εναλλάσεις με άλλα παπούτσια σου για να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων στα πόδια, ένοχα για πολλές δυσάρεστες οσμές. Εκτός από αυτό, όσο πιο πολύ τα φοράς τόσο περισσοτέρα ίχνη θα εμφανιστούν στην επιφάνειά τους και το συνθετικό δέρμα μπορεί να ξεθωριάσει πιο γρήγορα. Εμείς σου προτείνουμε να εναλλάσεις τουλάχιστον δύο ζευγάρια παπούτσια.

Παπούτσια από αναποδογυρισμένο δέρμα

Εάν παραπάνω μάθαμε πως σωστά να φροντίζουμε τα παπούτσια από γνήσιο δέρμα, όταν μιλάμε για αναποδογυρισμένο δέρμα τα πραγμάτα δεν είναι τόσο εύκολα. Αντίθετα με τις προσδοκίες, όμως, η μέθοδος για τον καθαρισμό τους είναι εύκολα προσβάσιμος. Είναι καλό να γνωρίζεις πως θα χρειαστείς μία γόμα για να απομακρύνεις τη βρωμιά από τα παπούτσια σου. Επίσης μπορείς να απαλλαγείς από τους επίμονους λεκέδες μέσω ενός λίγοτερο διάσημου, αλλά αποτελεσματικού τρόπου. Τοποθέτησε τα παπούτσια σου πάνω σε δοχείο με βραστό νερό και άφησε τον ατμό να απορροφήσει τη βρωμιά. Σκουπίζοντας με υγρό πανί τα λερομένα σημεία, μπορείς αμέσως να αποκτήσεις καινούργια καθαρά παπούτσια. Εάν υπάρχουν ίχνη από λάδι, πασπάλισε λίγο ταλκ και άφησε το να απορροφήσει τη βρωμιά.

Πρέπει πάντα να φοράς καθαρά παπούτσια για λίγο επιπλέον αυτοπεποίθηση, εάν θέλεις η πρώτη εντύπωση για εσένα να είναι πάντα καλή.

Μοιραστείτε το προϊόν Μοιραστείτε μέσω του Facebook Μοιραστείτε μέσω του Google+ Μοιραστείτε μέσω του Pinterest
« Επιστροφή σε όλα τα άρθρα