Δωρεάν αποστολή πάνω από 150€

Πώς να δέσετε τη γραβάτα σας: 7 τρόποι που περιγράφονται βήμα προς βήμα. Ένας συνδυασμός συμβουλών.

22.08.2018
Πώς να δέσετε τη γραβάτα σας: 7 τρόποι που περιγράφονται βήμα προς βήμα. Ένας συνδυασμός συμβουλών.

«Καλά/ κομψά ντυμένος» δεν είναι απλά μία φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε ένα ντύσιμο για επίσημες περιπτώσεις. Μερικές φορές είνα μία ιδέα, όταν π.χ. γίνεται λόγος για την επιλογή ρούχων για κομψούς άνδρες. Ήξερες πως υπάρχουν αξεσουάρ τα οποία όχι μόνο βγάζουν το ντύσιμό σου από την αδιαφορία αλλά και του δίνουν μία αίσθηση πολυτέλειας; Τέτοια είναι και η περίπτωση με τη γραβάτα, βασικό αξεσουάρ στην ανδρική ντουλάπα.

Ανδρικά Αξεσουαρ

Πώς να φτιάξετε κόμπο γραβάτας, βήμα προς βήμας: 7 είδη κόμπων

  1. Κόμπος Windsor
  2. Κόμπος γραβάτας μισός Windsor
  3. Απλός κόμπος γραβάτας
  4. Διπλός κόμπος γραβάτας (Albert)
  5. Κόμπος τύπου Kent (μικρός)
  6. Κόμπος Trinity
  7. Σταυρωτός κόμπος

Πώς να συνδυαστεί η γραβάτα: στυλιστικές συμβουλές

  1. Πώς να διαλέξεις το χρώμα της γραβάτας;
  2. Πώς να διαλέξεις γραβάτα σύμφωνα με τον τύπο του σώματός σου;
  3. Πώς να διαλέξεις πριντ;

Πώς να φτιάξετε κόμπο γραβάτας, βήμα προς βήμας: 7 είδη κόμπων

Για να είναι άψογη η εμφάνιση σου πρέπει να γνωρίζεις πως να δένεις τη γραβάτα σου. Έχεις ανάγκη από κάποια ικανότητα, αφού λόγω της ποικιλίας των ειδών κόμπων, μπορούμε να θεωρούμε πως το να φτιάχνεις κόμπο είναι στην πραγματικότητα μια τέχνη! Πραγματικά, αυτό το αξεσουάρ, δανεισμένο ακόμη και από τις κυρίες που θέλουν να φορούν ανδρικά ρούχα, μετατρέπεται σε μία «αγγαρεία» όταν δεν ξέρεις πώς να το δέσεις σωστά. Θα σου δείξουμε πως μπορείς να το κάνεις σωστά παρουσιάζοντάς σου βήμα προς βήμα τα 7 πιο διάσημα είδη κόμπων. Εκτός από αυτό διαλέξαμε ενδιαφέρον στυλιστικές συμβουλές και θα σε μάθουμε πως να συνδυάζεις τη γραβάτα με τα υπόλοιπα ρούχα σου, αλλά και με το στυλ σου!

1. Κόμπος Windsor

Ανάμεσα στους πιο συχνά χρησιμοποιημένους κόμπους για γραβάτες είναι αυτός που είναι γνωστός ως ίσιος κόμπος Windsor. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το γνωστό δούκα του Windsor και συχνά μπορούμε να τον βρούμε ως αξεσουάρ γύρω από τον λαιμό των Βρετανών. Ο κόμπος Windsor έχει συμμετρική φόρμα και είναι ιδανικός για φαρδιές γραβάτες. Θαυμάσια συνδυάζεται με πουκάμισο με κλασικό γιακά, όπως και με ανοιχτά (π.χ. αυτά που είναι σε ιταλικό στυλ). Παρά το ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάποιος να τον δέσει, επειδή πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στη μέση του γιακά, εμείς πιστεύουμε πως με λίγη εξάσκηση ο καθένας μπορεί να δέσει έναν τέλειο κόμπο Windsor. Ακολουθήστε τα βήματα από το βίντεο που ακολουθεί:


2. Κόμπος γραβάτας μισός Windsor

Μια διαφορετική εκδοχή, όσον αφορά τον όγκο και το βαθμό δυσκολίας, κατάλληλη για ανοιχτά πουκάμισα είναι ο κόμπος μισός Windsor. Αυτός είναι σε τριγωνικό σχήμα και είναι το ιδανικό αξεσουάρ για πουκάμισα με ξεκουμπομένο γιακά, όπως στο συμβατικό κόμπο Windsor.


3. Απλός κόμπος γραβάτας

Ο απλός κόμπος της γραβάτας είναι ο ευκολότερος για επίτευξη και ο πιο ποικίλος αφού ταιριάζει σε κάθε είδος γιακά και πουκάμισο. Πρέπει όμως να δώσεις μεγάλη προσοχή στο δέσιμό του έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αισθητικό. Για παράδειγμα, ειδικά εάν είσαι αρχάριος, μπορεί να τύχει το μήκος της γραβάτας να είναι πολύ μεγάλο, κατάσταση που μπορείς να διορθώσεις εάν δέσεις τον κόμπο από την αρχή ή εάν τον μετατρέψεις σε διπλό κόμπο της γραβάτας.


4. Διπλός κόμπος γραβάτας (Albert)

Όπως προαναφέραμε μπορείς να διαλέξεις και διπλό κόμπο για τη γραβάτα που φοράς. Μπορείς να πετύχεις αυτόν το κόμπο ακολουθώντας τα ίδια βήματα όπως με τον απλό κόμπο, ενώ η μόνη διαφορά είναι πως ο διπλός κόμπος πρέπει να δεθεί ακόμη μία φορά. Έτσι, αυτός ο κόμπος είναι λίγο πιο χονδρός από τον απλό κόμπο, όμως είναι επίσης κατάλληλος για τα περισσότερα μοντέλα πουκάμισα.


5. Κόμπος τύπου Kent (μικρός)

Ο κόμπος τύπου Kent είναι μικρός, από εδώ προέρχεται και το άλλο όνομα με το οποίο είναι διάσημος («Μικρός κόμπος»). Φανταστική επιλογή για ψηλούς άνδρες- ο κόμπος Kent είναι λίγο πιο εύκολος για δέσιμο από τον Windsor. Μπορείς να δεις από το βίντεο ποιά είναι τα βήματα για να δέσεις με μικρό κόμπο τη γραβάτα σου.

 


6. Κόμπος Trinity

Ο κόμπος Trinity είναι ασσυμετρικός, ελαφρώς στρογγυλεμένος. Σε σύγκριση με τον Windsor, είναι πιο ογκώδης και έχει ντιζάιν που εμπνέει. Είναι κατάλληλος όπως για πιο κομψά πουκάμισα έτσι και για πιο επιχειρηματικές εμφανίσεις.


Σταυρωτός κόμπος

Ο σταυρωτός κόμπος είναι δυσκολότερος για επίτευξη από τους άλλους αλλά αξίζει τον κόπο! Αυτός προσφέρει αξιοσημείωτο οπτικό εφέ και είναι φανταστική εναλλακτική λύση εάν θέλεις να διαλέξεις πιο εντυπωσιακό κόμπο για τη γραβάτα σου.

Πώς να συνδυαστεί η γραβάτα: στυλιστικές συμβουλές

Οι γραβάτες έχουν εντυπωσιακή ποικιλία από σχέδια, χρώματα, μεγέθη και στυλ. Ακριβώς αυτή η μεγάλη ποικιλία μοντέλων μπορεί να κάνει την επιλογή ενός τέτοιου αξεσουάρ δύσκολη, γι’ αυτό είναι συμαντικό να δώσεις μεγάλη προσοχή στις στυλιστικές συμβουλές που δίνουμε λίγο πιο κάτω.

1. Πώς να διαλέξεις το χρώμα της γραβάτας;

Η γραβάτα πρέπει να συμπληρώνει το υπόλοιπο κομμάτι του ντυσίματος, όμως είναι και στοιχείο μέσω του οποίου μπορείς να παραδώσεις διαφορετικά μηνύματα. Για αυτό το λόγο είναι συμαντικό να δώσεις σημασία στο συμβολισμό του χρώματος του αξεσουάρ που επιλέγεις για το πουκάμισό σου. Για παράδειγμα, εάν συμμετέχεις σε εκδήλωση που απαιτεί κωδικό ενδυμασίας black tie πρέπει να επιλέξεις μαύρη γραβάτα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα πιο κοινά χρώματα για τις γραβάτες είναι οι αποχρώσεις του κόκκινου και το σκούρο μπλε, τα οποία χρώματα επίσης εκπνέουν μια κομψή νότα και μια επαγγελματική στάση. Φυσικά, εάν είσαι θαρραλέος, μπορείς να κάνεις μια διαφορετική επιλογή και να προτιμήσεις γραβάτα η οποία είναι σε χρωματική αντίθεση με το πουκάμισό σου.

2. Πώς να διαλέξεις γραβάτα σύμφωνα με τον τύπο του σώματός σου;

Ο τύπος του σώματος είναι ένα συμαντικό κριτήριο με βάση το οποίο πρέπει να διαλέγεις γραβάτα και τον τρόπο με τον οποίο τη δένεις. Εάν ο κόμπος Windsor είναι πιο κατάλληλος για άνθρωπο με μικρό και μεσαίο ύψος και με λεπτό λαιμό, τότε για εκείνους που είναι ψηλότεροι και έχουν φαρδιές πλάτες είναι ιδανικά οι μακριές και φαρδιές γραβάτες (το βέλτιστο μήκος της γραβάτας είναι αυτό που επιτρέπει στην άκρη της να φτάσει στη ζώνη). Οι λεπτές γραβάτες με κόμπο τύπου Kent είναι μια καλή επιλογή για του άνδρες που έχουν αδύνατο σώμα.

3. Πώς να διαλέξεις πριντ;

Οι περισσότερες γραβάτες που προτιμούν οι άνδρες είναι αυτές που έχουν διαφορετικά πριντ, ανεξάρτητα από το έαν είναι ριγέ, πουά ή ακόμη και με άλλα γραφικά στοιχεία. Πώς να συνδυάσεις τη γραβάτα με πριντ με διαφορετικά μοντέλα πουκάμισα; Ορίστε κάποιοι επιτυχείς συνδυασμοί:

  • Πουκάμισο με πριντ και μονόχρωμη γραβάτα και το αντίθετο
  • Ριγέ πουκάμισο και γραβάτα με πριντ και το αντίθετο
  • Ριγέ πουκάμισο και πουά πουκάμισο και το αντίθετο
  • Καρέ πουκάμισο και γραβάτα με πριντ και το αντίθετο
  • Καρέ πουκάμισο και ριγέ γραβάτα και το αντίθετο
Μοιραστείτε το προϊόν Μοιραστείτε μέσω του Facebook Μοιραστείτε μέσω του Google+ Μοιραστείτε μέσω του Pinterest
« Επιστροφή σε όλα τα άρθρα