Δωρεάν αποστολή πάνω από 150€

Στυλ ντυσίματος: Πλήρης οδηγός για κομψές γυναικές και καλά ντυμένους άνδρες! – Ανακαλύψτε το στυλ σας με το Fashion Mix!

18.07.2018
Στυλ ντυσίματος: Πλήρης οδηγός για κομψές γυναικές και καλά ντυμένους άνδρες! – Ανακαλύψτε το στυλ σας με το Fashion Mix!

Ο τρόπος με τον οποίο διαλέγουμε, συνδιάζουμε και φοράμε τα ρούχα, αντικατοπτρίζει, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Ακόμη περισσότερο, τα ρούχα είναι ανάμεσα στα στοιχεία της παραβατικής επικοινωνίας, και αποκαλύπτουν πολλά για εμάς, ακομή πριν εκφραστούμε με λόγια. Κατά αυτόν τον τρόπο, δε μας εκπλήσσει το ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες νοιάζονται για τη μόδα και για την εμφάνισή τους. Δεν ξέρεις ποιό στυλ σου ταιριάζει; Παρουσιάζουμε αναλυτικό οδηγό όπου θα βρεις τα χαρακτηριστικά των ποιό διάσημων στυλ. Επίσης, προτείνουμε τις πιο καυτές προτάσεις από τους σχεδιαστές του Fashion Mix για τη δημιουργία outfit βγαλμένο από τις σελίδες περιοδικού! Ανακάλυψε το στυλ που σε εκφράζει!

Στυλ για γυναίκες- από απλά έως κομψά ή εκκεντρικά

Στυλ για άνδρες- η έκφραση του ανδρισμού κατά διαφορετικό τρόπο

Στυλ για γυναίκες- από απλά έως κομψά ή εκκεντρικά

Υπάρχει ένας μύθος-οι γυναίκες ποτέ δεν έχουν αρκετά ρούχα στην ντουλάπα! Εάν είσαι μέλος της ομάδας «Δεν έχω τί να φορέσω», τότε μπορείς να είσαι σίγουρη πως αυτό το άρθρο είναι για εσένα! Είμαστε σίγουροι πως θα εμπνευστείς πιο δημιουργικά outfit με τα ρούχα που ήδη έχεις , έπειτα θα μάθεις πως μπορείς να ορίσεις ένα συγκεκριμένο στυλ. Μάθε τα πάντα που πρέπει να ξέρει μια γυναίκα, χωρίς να χρειάστει να επενδύσεις λεφτά στην ντουλάπα σου!

Αθλητικό στυλ

Η μέρα σου είναι τόσο δύσκολη που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι χρονόμετρο για να τα βγάλεις πέρα με τόσο φορτώμενο πρόγραμμα; Σε τέτοια περίπτωση το αθλητικό outfit είναι μια θαυμάσια επιλόγη την οποία μπορείς να σκεφτείς. Το πλεονέκτημα του αθλητικού στυλ κρύβεται στην άνεσή του η οποία βασίζεται στα ρούχα σε ελεύθερη γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο το αθλητικό στυλ βγαίνει έξω από τα σύνορα του γυμναστηρίου και μετατρέπεται σε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για καθημερινό outfit, για βόλτες, εμπορικά κέντρα ή ακόμη για το χώρο εργασίας, τα οποία οδηγούν σε πολλούς άνετους και μοντέρνους συνδιασμούς!

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις:φόρμες, φαρδιά κοντομάνικα ή φανελάκια, φούτερ, γυναικεία sneakers ή αθλητικά παπούτσια, φορέματα και φούστες από απλά υλικά και ευθείες γραμμές.

Αθλητικό στυλ

Street wear στυλ (αστικό στυλ ή ultra- ανέμελο στυλ)

Πολύ κοντινό στο αθλητικό στυλ, ή και ακόμη βγαλμένο από αυτό, είναι το street wear στυλ, γνωστό ακόμη και ως αστικό στυλ. Η προελεύση του χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 του 20ου αι., όταν χρησιμοποιούταν σε πολλές υποκουλτόυρες. Οι υποστηρικτές του street wear αποτελούνται από μοτοσικλετιστές, ράπερς και «Teddy Boys», των οποίων τα outfits ήταν εμπνευσμένα από θορυβώδεις ρούχα. Το ενδιαφέρον με το street wear είναι πως παρόλο που έχει μερικές αρχές στις οποίες βασίζεται επιτρέπει μεγάλη ευλυγισία κατά το συνδιασμό ρούχων, έχοντας υπόψη πως το ultra-ανέμελο στυλ- το λεγόμενο street wear- εμφανίζει επιρροές από διάφορα άλλα στυλ.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: ρούχα με graffiti πριντ, κοντομάνικα με λογότυπα, παντελόνια σε φανταχτερά χρώμματα.

Street wear στυλ

Ανέμελο στυλ/ Κομψό- ανέμελο στυλ

Το ανέμελο στυλ είναι ένα από τα πιο διάσημα στυλ ντυσίματος. Ακόμη και αν δεν σκοπεύουμε, πολλές φορές βρισκόμαστε στη θέση να φοράμε ανέμελα ρούχα! Η αιτία γι΄αυτό είναι μία: αυτός είναι ένας από τους πιο άνετους τρόπους ντυσίματος. Επιπλέον, το ανέμελο ντύσιμο μπορεί να φορεθεί σε διάφορες περιπτώσεις και μπορεί να φορεθεί και σε ανεπίσημες περιπτώσεις και στο γραφείο ή σε επιχειρηματικές συναντήσεις. Πραγματικά, από την αναγκαιότητα να φτάσετε κατευθείαν από το γραφείο στη συνάντηση με τους φίλους σας εμφανίστηκε νέο στυλ που προέρχεται από το ανέμελο: κομψό και ανέμελο. Και τα δύο στυλ ντυσίματος βασίζονται στο συνδυασμό από πιο ελαφριά ρούχα και ρούχα γραφείου.Η μόνη διαφορά είναι πως το κομψό και ανέμελο στυλ είναι πιο κοντά στο business- elegant, ενώ το ανέμελο έχει πολλές επιδράσεις από τα αθλητικά outfits. Μάθε περισσότερα για τη κομψή και ανέμελη ενδυμασία για γυναίκες εδώ!

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: τζιν σε σκούρα χρώματα, υπερβολικά μεγάλα σακάκια, παλτό, παπούτσια με χονδρό τακούνι και/ή ψηλό

Ανέμελο στυλ/ Κομψό- ανέμελο στυλ

Κομψό στυλ

Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται κομψός κώδικας ενδυμασίας. Παρ’όλο που είναι ένα από τα πιο εύκολα στυλ για αντιμετώπιση, το κομψό στυλ κρύβει πολλές παγίδες. Για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να διαλέξεις κάποιο τετριμμένο outfit, μόνο και μόνο επειδή θέλεις να ακολουθήσεις την κλασσκή γραμμή ή επειδή φοβάσε την αποτυχία. «Κομψός» σημαίνει πολλά περισσότερα από την επιλογή λευκού πουκάμισου με ένα παντελόνι για το γραφείο. Η κομψότητα μιας εξωτερικής εμφάνισης μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού υλικών ή αποχρώσεων των ρούχων ή μέσω της επιλογής κατάλληλων αξεσουάρ που έχουν ως στόχο να τη βγάλουν από την ανωνυμία.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: κλασικά ρούχα, μαύρο φόρεμα, πουκάμισα, σακάκια, φούστες τύπου «μολύβι».

Κομψό στυλ

Ρομαντικό στυλ

Εάν η εργασία σου απαιτεί να φοράς κομψά και πιο «σοβαρά» ρούχα, τότε το καλύτερο θα ήταν να πειραματιστείς με ένα πιο μπόχο στυλ το οποίο είναι και κομψό. Το ρομαντικό στυλ μπορεί να συγκριθεί με μία απόδραση από την καθημερινότητα, ειδικά εάν δεν έχεις συνηθίσει να το φοράς συχνά. Το στυλ αυτό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1830, κάτι το οποίο συμπίπτει με την εποχή του ρομαντισμού. Σε μία τυπική εμφάνιση αυτής της περιόδου θα βρεις ρούχα επεξεργασμένα από εξαιρετικά λεπτά και κομψά υλικά, π.χ. δαντέλα, ζώνες, τιούλι και σατέν υφάσματα. Όσον αφορά τη γραμμή, αυτή αναδεικνύει το μπούστο και τη μέση ή το ντεκολτέ.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: μπλούζες με φαρδιά μανίκια, καπέλα, χαμηλά παπούτσια, φούστες σε φαρδιά γραμμή.

Ρομαντικό στυλ

Μπόχο στυλ

Εάν θέλουμε να βρούμε κάποιο στυλ κοντά στο ρομαντικό τότε το μπόχο είναι η σωστή επιλογή. Bohemian style, όπως το αποκαλούν οι άγγλοι, μεταδίδει άξιες όπως τολμηρότητα, θάρρος και ανυποταξία καθώς αυξάνει την ελευθερία έκφρασης των τάσεων της μόδας! Η μπόχο εμφάνιση χαρακτιρίζεται με την πρόσθεση γυναικείων ρούχων όπως στράπλες τοπάκια και αξεσουάρ για να ξεφύγετε από την ανωνυμία (XXL τσάντες, τεράστια κολιέ κτλ.).

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: ελεύθερα φορέματα, λεπτά τοπάκια με στάμπες, φαρδιά παντελόνια από λεπτό ύφασμα, μικρά πολύχρωμα τσαντάκια.

Στυλ μπαρόκ

Όπως ακριβώς στη μπαρόκ εσωτερική διακόσμηση, το outfit που ακολουθεί τους κανόνες αυτού του στυλ έχει τη δική του λέξη κλειδί: αφθονία. Τα outfits σε στυλ μπαρόκ εκπέμπουν μεγαλείο το οποίο επιτρέπει το συνδιασμό στοιχείων που έχουν ως στόχο να ολοκληρώσουν μια εξωτερική εμφάνιση γεμάτη λάμψη. Έτσι λοιπόν, από την εμφάνιση σας δεν πρέπει να λύπουν ρούχα με μεταλλικές λεπτομέρειες ή αξεσουάρ με λαμπερούς λύθους.Επίσης στο outfit στυλ μπαρόκ μπορούμε να παρατηρήσουμε βαριά υλικά (ταφτάς, βελούδο και άλλα), κεντήματα και στάμπες, όπως και διάφορα ασυμμετρικά αξεσουάρ ή ραφές. Η χρωματική παλήτρα αποτελείται κυρίως από έντονες αποχρώσεις που εντυπωσιάζουν με τη λάμψη και εκκεντρικότητά τους.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: φορέματα από βαριά υφάσματα, φανταχτερά και πολλαπλά αξεσουάρ.

Στυλ μπαρόκ

Ροκ στυλ

Η ροκ μουσική οδήγησε στην εμφάνιση ενός νέου στυλ μόδας με το ίδιο όνομα. Εάν θέλαμε να διατηρήσουμε την ουσία αυτού του στυλ, θα λέγαμε, πως είναι κατάλληλο για άτομα που είναι αρκετά θαρραλέα. Η ανυπακοή πραγματοποιείται και μέσω ρούχων και μέσω αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να προστεθούν όπως τρουκς, παραμάνες, φερμουάρ κλπ. Γνήσιο ή συνθετικό δέρμα είναι το πιο κοινό υλικό στα glam outfits (μοντέρνα).

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: δραματικά ρούχα, δερμάτινα μπουφάν, φούτερ με διάφορες στάμπες, μεταλλικά αξεσουάρ, μπότες τύπου μοτοσικλετιστής.

Ροκ στυλ

Γκόθικ στυλ

Το γκόθικ στυλ έχει αρκετά λίγους θαυμαστές, και αυτό δε μας εκπλήσει, γιατί εάν ρίξετε μια ματιά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, θα παρατηρείσετε πως για να φορέσεις τέτοια ρούχα χρειάζετε τεράστια δόση τολμηρότητας. Την ίδια στιγμή, το γκόθικ στυλ μπορεί να θεωρηθεί για μερικούς από εμάς στυλ το οποίο επιβάλλει περιορισμούς, έχοντας υπόψη πως γίνεται λόγος για την παλέτα χρωμάτων που δεν περιέχει πολλές αποχρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, μαύρο, κερασί και άλλα σκούρα χρώματα είναι αυτά που πρέπει να φοράς εάν θέλεις μία γκόθικ εμφάνιση. Το μόνο κόλπο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι να παίξεις με υφάσματα και να διαλέξεις τα σωστά αξεσουάρ. Κατά αυτόν τον τρόπο έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αιθερικά υφάσματα με στοιχεία από σκλυρά υφάσματα. Για παράδειγμα δοκίμασε συνδυασμό από γνήσιο δέρμα και σατέν!

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: αξεσουάρ σε μίστικ στυλ, μακριά φορέματα σε ασύμμετρη γραμμή, κορσέδες, κοντομάνικα με σκισίματα και χαρακτηριστικές επιγραφές.

Γκόθικ στυλ

Μινιμαλιστικό στυλ

Παρόμοια με το στυλ του μινιμαλιστικού ντιζάιν, το στυλ των ρούχων με την ίδια ονομασία βασίζεται στην αρχή «less is more», το οποίο σημαίνει πως αποκλύει κάθε περιττό στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε μη αναγκαία να φορτώσει το outfit και δε βρίσκει αναγκαιότητα από πρακτική άποψη. Το μινιμαλιστικό στυλ είναι αυτό που δίνει φυσική ομορφιά σε μια γυναίκα καθώς δε χρησιμοποιεί πολλά αξεσουάρ.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: ρούχα, όσο το δυνατόν πιο απλά, μονόχρωμα, παντελόνια σε ευθεία γραμμή, παντελόνια χωρίς τσέπες και γενικά απλό ντύσιμο τόσο σε χρώμα όσο και σε ραφή.

Μινιμαλιστικό στυλ

Στυλ για άνδρες- η έκφραση του ανδρισμού μεταφερόμενη σε διαφορετικές μορφές

Αθλητικός κώδικας ενδυμασίας

Το αθλητικό στυλ είναι ένα από τα αγαπημένα της πλειονότητας των κυρίων, χάρη στο βαθμό άνεσης που προσφέρει τέτοιου είδος ντυσίματος. Κοντομάνικα, φόρμες, σορτς και φούτερ με ή χωρίς φερμουάρ είναι μερικά από τα ρούχα που οι άνδρες μπορούν να διαλέξουν για να έχουν ένα άνετο και μοντέρνο outfit.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: αθλητικά αξεσουάρ, επιλογή χρωμάτων που δεν υπερφορτώνουν, ρούχα από άνετα υλικά.

Αθλητικός κώδικας ενδυμασίας

Κώδικας ενδυμασίας street wear

Εξαιρετικά ανέμελη είναι η επιλογή που κάνουν όλο και πιο πολλοί άνδρες, για τον ίδιο λόγο που επιλέγουν το αθλητικό στυλ. Παρόλο που η άνεση χαρακτηρίζει και τα δύο στυλ, αυτά διαφοροποιούνται σε μερικά σημεία, καθώς το street wear στυλ είναι πιο κατάλληλο για τα άτομα που είναι μέλη κάποιας υποκουλτούρας. Αυτός ο κώδικας ενδυμασίας προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα για προσαρμογή του outfit μας στις προτιμήσεις μας.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: κοντομάνικα με σλόγκαν, φαρδιά τζιν, μεταλλικά ή δερμάτινα αξεσουάρ, τσάνες πλάτης.

Κώδικας ενδυμασίας street wear

Ανέμελος κώδικας ενδυμασίας

Εάν πρέπει να αναλύσουμε την έννοια του όρου «ανέμελος» έτσι όπως χρησιμοποιείται στα αγγλικά- ανέμελος σημαίνει ελεύθερος/ φυσικό outfit- πολύ πιθανόν να μπερδέψουμε αυτό το στυλ με τα προηγούμενα δύο. Ωστόσο, όσον αφορά το γεγονός πως η ανέμελη εμφάνιση επηρεάζεται και από το επιχειρηματικό στυλ, αυτό είναι πιο ευέλικτο και εύκολα μπορεί να φορεθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις: βασικά ρούχα για μια ανδρική γκαρντερόμπα: τζιν, πουκάμισα, βαμβακερά κοντομάνικα, πουλόβερ, σακάκια, παπούτσια ή sneakers

Ανέμελος κώδικας ενδυμασίας

Επιχειρηματικός / Κομψός- ανέμελος κώδικας ενδυμασίας

Ο αντρισμός μπορεί να εκφραστεί και μέσα από μια επιχειρηματική εμφάνιση. Είναι ιδανική για τη μετάδοση της ιδέας του επαγγελματισμού, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί από κάποια συγκεκριμένα στοιχεία: πουκάμισα, σακάκια, παντελόνια με πτυχώσεις και αξεσουάρ όπως ρολόγια, γραβάτες και κομψές ζόνες. Ο επιχειρηματικός κώδικας ενδυμασίας μπορεί να απαιτείται για τη συμμετοχή σε εταιρικές εκδηλώσεις ή επιχειρηματικές συναντήσεις ή εργ

Μοιραστείτε το προϊόν Μοιραστείτε μέσω του Facebook Μοιραστείτε μέσω του Google+ Μοιραστείτε μέσω του Pinterest
« Επιστροφή σε όλα τα άρθρα